Acupunctuur en heling

De Kraanvogel - Acupunctuur

Verwijzen

Iedere hulpverlener, regulier of ‘alternatief / complementair’, komt in de praktijk patiënten tegen die tegen de grenzen van hun overlevingsstrategieën aanlopen. Meestal is het dan niet voldoende om lichamelijke of psychische klachten te behandelen. Tegelijkertijd is het vaak ook niet voldoende om in (bijvoorbeeld psychotherapeutische) gesprekken te gaan kijken naar de overlevingsstrategie en deze aan te passen. In mijn praktijk combineer ik acupunctuur met gesprekken en aandachtsoefeningen. Patiënten waarderen deze manier van werken. Op deze pagina vindt u een aantal redenen om uw patiënt te verwijzen. Als u hierover vragen hebt hoor ik het graag, via tel. 06-54124295 of via het contactformulier op de website van De Kraanvogel.

U bent acupuncturist of werkt met tuina of shiatsu

Acupunctuur of een aanverwante methode kan veel losmaken in lijf en emoties. Dit kan bijdragen aan een helingsproces, maar daarbij komt de patiënt meestal de eigen overlevingspatronen en gaandeweg ook de onderliggende ervaringen tegen. Ik ben gespecialiseerd in het - ook! - aandacht geven aan deze aspecten, zodat de patiënt gaandeweg meer vrijheid gaat ervaren, in lijf en emoties, maar ook in de relatie met het eigen verleden, het heden en de toekomst. Als u hier als acupuncturist, tuina- of shiatsutherapeut minder of geen ervaring in hebt is verwijzing naar De Kraanvogel een reële optie.

U bent huisarts of POH-GGZ

Patiënten met somatisch onverklaarbare klachten (SOLK) kunnen veel baat hebben bij een combinatie van aandacht voor hun lijf (door acupunctuur en aandachtsoefeningen) en gesprekken. Dit geldt ook als hun klachten te maken hebben met eerdere traumatische ervaringen. Indien uw patiënt openstaat voor acupunctuur en aandacht wil gaan geven aan de eigen ervaringen is verwijzing een reële optie.

U werkt met gesprekstherapie

De somatische kant van het meedragen van traumatische ervaringen en van overleving is vaak onvoldoende toegankelijk voor praten. Acupunctuur kan helpen om gebieden in de somato-emotionele ervaring toegankelijker te maken. Mijn manier van werken kan een aanvulling zijn voor uw manier van werken.

Praktisch

Ik werk in Arnhem en Utrecht. De ervaring leert dat mensen drie kwartier reistijd nog acceptabel vinden (dus naast omgeving Arnhem en Utrecht ook: Den Bosch, Nijmegen, Apeldoorn / Deventer / Zutphen, Gouda, Amsterdam, het Gooi, Achterhoek / Liemers, Wageningen, Ede, Veenendaal, Betuwe).
Frequentie: eerste maand wekelijks, daarna een tijd tweewekelijks, daarna desgewenst in overleg.
Wachtlijst: mensen kunnen doorgaans binnen twee weken terecht.
Tarieven en vergoedingen: acupunctuur valt binnen de meeste aanvullende polissen met alternatieve geneeswijzen, zelf betalen is voor veel mensen ook een optie. Zie de pagina met praktische informatie van De Kraanvogel - Acupunctuur.

Contact

U kunt contact opnemen / overleggen via tel. 06-54124295 (evt. voicemail) of via het contactformulier op de website van De Kraanvogel - Acupunctuur.

© Koos van Kooten, De Kraanvogel – Acupunctuur, 2003 – 2024